Vreta och Onsberga

Vreta och Onsberga

Fredagsstädning...

ReceptPosted by Erika Olsson Fri, September 18, 2009 15:49:25

...pågår på logen, ska bli nytt betonggolv för krossen. Såmaskinen ska fixas och ställas undan och den gamla gödselspridaren tvättas.... Sen är det helg!

  • Comments(0)//dagbok.vretagard.se/#post60

Bästa syltkakorna

ReceptPosted by Erika Olsson Fri, December 07, 2007 13:16:03

Bästa syltkakorna
64 st

Blog Image

250 g smör
5,4 dl vetemjöl
0,5 ägg
0,5 dl grädde
1krm bakpulver

garnering
0,5 ägg
pärlsocker
hallonsylt

Hacka samman alla ingredienserna med en kniv på bakskivan. Kavla till en rektangel som viks 3 ggr på längden och 3 ggr på bredden. Lägg den i hopvikta degen i en plastpåse i kylen att vila ca 10 min.

Kavla ut degplattan till ca 35*35 cm, pensla med ägg och strö på pärlsocker.

Skär i 4*4 cm stora rutor, lägg på bakplåtspapper på plåt och klicka på en liten klick hallonsylt på varje.

Grädda i 175 grader i 12-14 minuter.

  • Comments(0)//dagbok.vretagard.se/#post18

Tunnbröd från Halebacken

ReceptPosted by Erika Olsson Fri, December 07, 2007 12:57:23

Tunnbröd från Halebacken

5 dl ljummen mjölk
50 gr jäst
1 msk honung
4 tsk salt
2 msk malda brödkryddor
(+ 1 msk hela kumminfrön för den som vill ha tydlig kumminsmak)
6 dl grovt rågmjöl
0.5 dl linfrö
0.5 dl vetekli
5 dl vetemjöl

Alla ingredienser blandas till en tjock deg, rulla ut degen till en längd på bakskivan och dela i 20 bitar. Lägg en bakhanduk över och låt jäsa ca 30 min.

Baka ut till tunna, runda kakor och grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Går bra med 2 plåtar i ugnen, byt plats efter halva tiden.

Eftertorka kakorna i ugnen på 100 grader.Blog ImageBlog Image

  • Comments(1)//dagbok.vretagard.se/#post17